10. mei, 2015

Video

Het is even geleden dat ik mijn blog heb bijgehouden. Het was druk. Ik heb veel lezingen gegeven die me ook even te veel werden; iedere keer heb ik veel gegeven, kwam mijn persoonlijke verhaal naar voren, met emoties die veel energie kosten. Maar ik had ook niet anders gewild! De lezing in Zeist op 5 mei heb ik helaas moeten afzeggen. Erg jammer en ik hoop dat er geen mensen voor niets zijn gekomen. Als dat zo is dan spijt me dat erg.
Op dit filmpje een fragment van het derde deel van het andere vioolconcert van Mendelssohn, gespeeld door een van de beste violisten die er nu zijn: Patricia Kopatchinskaja. Zij speelt op blote voeten, om contact te hebben met de vloer, en zij maakt haar eigen cadensen. Fascinerend, ik kan niet anders zeggen. Ik hoop dat u geniet! Ondertussen ben ik voorzichtig begonnen aan mijn tweede boek....

27. mrt, 2015

Lezingen de komende weken

Het wordt druk de komende weken. Tot mijn grote plezier ben ik uitgenodigd in een aantal bibliotheken om te komen vertellen over mijn boek; de ontstaansgeschiedenis, het schrijfproces, de rol van de muziek en de reacties op mijn boek. Ik vind het ontzettend leuk om over mijn boek te vertellen en de combinatie 'verhaal en muziek' werkt erg goed. Mensen vertellen eigen verhalen, soms voor het eerst, en we hebben prachtige gesprekken na afloop. Wil je een lezing meemaken (waarin ik ook muziek laat horen, zoals de Sarabande van Bach uit het filmpje) dan kan dat. Hieronder staan de data en de plaatsen; allemaal bibliotheken en voornamelijk in de avonduren.
8 april Delfzijl
9 april Lelystad
13 april Heerenveen
14 april Stadskanaal
15 april Deventer
17 april Haren (boekhandel Boomker)
28 april Schoonoord
5 mei Zeist (overdag)

5. dec, 2014

opname voor de VARA

 

Maandag ga ik naar Den Haag, voor opnames in het Nationaal Archief, waar het dossier ligt van mijn opa. De opname is voor de programmaserie De Strijd van de VARA. Het programma beoogt in 10 afleveringen een beeld te schetsen van 'de gouden eeuw van de arbeid'. De uitzending ervan is eind 2015 als de VARA 90 jaar bestaat. "De VARA wil met deze serie op geheel eigen wijze een bijdrage leveren aan historische televisie. De VARA heeft als omroep een aanzienlijke rol gespeeld in de geschiedenis van de arbeiders. De Strijd zal laten zien dat een 90-jarige een eigentijds geschiedenisproject kan presenteren in een serie die tot de verbeelding spreekt door zijn moderne vormgeving, innemende presentatie en ijzersterke geschiedkundige waarde." aldus redactrice Els Knaapen.

Mijn opa was leider in de oorlog van het Nationaal Arbeidsfront in Nijmegen, de enige vakbeweging die was toegestaan door de Duitsers. Vandaar de interesse van de VARA voor zijn verhaal. Spannend!

6. nov, 2014

Zaterdag signeren bij Van der Velde in Groningen tussen 15.00 - 16.00 uur

3. nov, 2014

Foto